Peuteropvang


 

Peuteropvang Sterresteen opent begin 2020 haar deuren!

Ontdekken en ontwikkelen op eigen tempo

 

• Gebaseerd op het Montessorionderwijs: ‘Help mij het zelf te doen’
• Eigen locatie op het schoolplein van basisschool De Mare 
• Intensieve samenwerking met de school voor een optimale ontwikkeling

 

Peuteropvang Sterresteen is geopend van maandag tot en met vrijdag 

Ochtendgroep: 8.20 tot 11.35 uur

Middaggroep: 12.00 tot 15.15 uur

 

Peuteropvang Sterresteen 

Grift 50

3075 SB Rotterdam

 

Ontdekken op een eigen tempo 

“Help mij het zelf te doen.” Een belangrijke lijfspreuk van Maria Montessori, grondlegger van het gelijknamige onderwijs. Deze visie is ook op peuteropvang Sterresteen in de wijk Vreewijk een belangrijk uitgangspunt. Peuters willen van nature graag ontdekken. Dit doet ieder kind op een eigen manier en op eigen tempo. En dat kan bij peuteropvang Sterresteen in een veilige omgeving. 

 

Binnen en buiten 

Peuters ontdekken bij peuteropvang Sterresteen de wereld aan de hand van specifiek Montessori materiaal. In de lage kasten staan diverse werkjes met levensecht materiaal. Er is een huishoek, leeshoek en een bouwhoek. De peuters kunnen volop knutselen in de creahoek. Bovendien grenst de groep aan een grote, groene buitenruimte. Genoeg plek om dus lekker te spelen. Binnen én buiten! 

 

Voorschoolse Educatie (VE)

Bij peuteropvang Sterresteen werken we met een Voorschoolse Educatiemethode. Hiermee geven wij extra aandacht aan de taal- en rekenontwikkeling van de peuters. Er is ook extra aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en motoriek van de kinderen. We werken in kleine groepjes en volgen de ontwikkeling van uw kind via het kindvolgsysteemKIJK!. Heeft uw peuter behoefte aan extra uitdaging of ondersteuning? Daar zorgen wij voor! 

 

 

Samenwerking

Peuteropvang Sterresteen werkt nauw samen met Openbare Montessorischool De Mare. Samen met onze pedagogisch medewerkers en de leerkrachten van groep 1 en 2 zorgen we voor een doorgaande ontwikkelingslijn van de peuteropvang naar de basisschool. Alles in een veilige, vertrouwde en herkenbare omgeving.

 

Delen: