Schooltuin De Enk

De kinderen van de Mare bezoeken regelmatig Schooltuincomplex aan de Enk voor hun schooltuinlessen.
Maar ook voor u zijn er tal van activiteiten te doen. Bekijk hieronder de mogelijkheden en klik op de foto voor meer informatie.

Pompoenenfeest

 

Composteren in Vreewijk

Fijn en fijner wonen in Vreewijk. Met Vreewijk Vooruit worden allerlei mogelijkheden om de wijk te ontwikkelen ingezet of verkend. Ook voor de buitenruimte en de prive tuinen is er allerlei inspiratie. Bijvoorbeeld om natuurvriendelijk tuinieren, eetbare planten en wateropvang te stimuleren met informatie en mooie voorbeelden. Educatieve tuin De Enk heeft al veel kennis op dit gebied om met de wijkbewoners te delen.

Bij meer aandacht voor een levende buitenruimte is ook de natuurlijke kringloop belangrijk. Voor tuin en perk wordt vaak verse aarde en compost aangeschaft. Dat kost geld en je moet het ergens gaan halen. In veel producten zit veen uit natuurgebieden en zelfs bestrijdingsmiddelen. Je kunt het ook goed zelf maken, het is zelfs veel logischer om dat te doen. Iedereen die kookt met verse groenten en planten of een tuin heeft… die heeft ook resten. Die resten kun je composteren tot nieuwe grondstof. Voor de bodem in tuin en plantsoen is het belangrijk dat er af en toe verse voedingsstoffen bij komen. Je kunt het composteren zelf of met een aantal buren doen. Op De Enk worden dit tuinseizoen een aantal lezingen en workshops over composteren gegeven. Kom eens horen en zien welke manier van composteren bij jou en je huishouden past.

Ben je al bezig met composteren kom dan naar een lezing met je vragen of als je in een binnenterrein zou willen composteren met je buren. Op de agenda van De Enk zie je wanneer er weer een lezing of workshop is. Rotterdamse compostmeester Caroline de Vlaam geeft de workshops en lezingen. Kijk alvast voor haar tips en weetjes op www.facebook.com/CompostclubNL

 

Binnenkort twee introductielezingen op De Enk. Op 19 april van 13.30 tot 15.00u en van 19.30 tot 21.00uur. Beide op basis van waardebepaling achteraf, dus niet gratis. Graag aanmelden via caroline@compostclub.nl

 

Peuters in het wild

klik op de foto hieronder voor meer info
De agenda voor april:    Eerste keer gratis!!
11 april   Pierewaaier wil een nest
18 april   Worm komt een nachtje slapen
25 april   Groente Beer gaat zaaien

 

 

Mmmm. . .  Soep !!

klik op de foto hieronder voor meer info
 
 

 

 

 

 

 

Delen: