groep 6

Expositie: "Beeldbordjes" voor de schooltuin.

“Beeldbordje” voor de school tuin.
Groep 6
heeft een beeld gefiguurzaagd , dat bij hun eigen stukje schooltuin in de grond gestoken kan worden.

Expositie: Ruimteschip of Robot

Ruimteschip of Robot
Groep 6 heeft laptops en computers voorzichtig uit elkaar hebben gehaald. Van alle onderdelen en met fantasie zijn robots of ruimteschepen gemaakt.
Ze hebben de namen van alle tangen en schroevendraaiers geleerd en weten nu hoe ze gebruikt moeten worden.

Expositie: Keramiek

Het technische doel van deze les van een bolletje klei een holle vorm maken. Met de duim in het midden en de vingers aan de buitenkant zachtjes knijpen en een beetje draaien. Met spatels zijn de versieringen en met glazuur  de kleur aangebracht. De kinderen hebben de mogelijkheden in vorm,kleur en versiering goed uitgebuit.

Expositie: Robot

Groep 6 heeft oude electrische apparaten uit elkaar gehaald. Alle onderdelen verdeeld in bakken  voor plastic, ijzer, printplaten en draden. Van deze onderdelen zijn Robots gemaakt. Doel van de les is leren omgaan met gereedschap; schroevendraaiers, tangen, handboren en zagen.

Expositie Dialoog-  Op deze pagina kunt u de 'Kunstige' werkjes van de zesde groepers bekijken. Deze werkstukken zijn gemaakt tijdens de lessen "Beeldende Vorming". Deze lessen worden gegeven door een vakleerkracht; Juffrouw Aeltsje.

Uitleg van het proces

1. Teken een silhouet met grote neus en open mond.
          knip het uit en draai 1 helft op de kop
       Nu zijn het twee verschillende gezichten?

2. Trek het silhouet over op triplex en zaag met de
                    figuurzaag langs de lijn

3. Na het zagen moet je schuren.

4. Het oog wordt met de handboor geboord.

5. Met een frees de splinters verwijderen.

6. De silhoutten worden aan weerskanten van het latje gelijmd
                      en met lijmklemmen vastgezet.

7. Beschilderd met drie basiskleuren en zwart en wit.