groep 7 & 8

Op deze pagina kunt u de 'Kunstige' werkjes van de 7e & 8e groepers bekijken. Deze werkstukken zijn gemaakt tijdens de lessen "Beeldende Vorming". Deze lessen worden gegeven door een vakleerkracht; Juffrouw Aeltsje.

Expositie: Zwembad

Groep 7 en 8 hebben geleerd een zwembad in perspectief te tekenen. Om de houdingen van de kinderen in het zwembad te tekenen hebben we het gehad over de gewrichten. Wat zijn dat en waar zitten ze ?Om het water, de golfpatronen van licht en donker, te schilderen, hebben we de schilderijen van David Hockney bekeken. Ik ben heel trots op de resultaten! Juf Aeltsje

Expositie: Klassiek op Zuid

De tekeningen zijn gemaakt voor posters van verschillende concerten van Klassiek op Zuid.

De gele zijn voor het concert in januari met de titel: Dansend Voort.

De zwarte zijn voor het concert in februari met de titel: Als de Nacht valt.

De blauwe zijn voor het concert in mei met de titel: Een Muzikale Groet

Nu maar afwachten welke tekeningen op de poster komen.

Expositie:  Opart Brillen

Deze opdracht is ontstaan naar aanleiding van een expositie in het Stedelijk Museum van Schiedam:
EYE ATTACK. Het Beeldend doel was een patroon leren ontwerpen . Het patroon zwart en wit afwisselend inkleuren.
De kinderen ontdekten dat je ogen, door het contrast, moeite hebben met scherpstellen.
Daardoor word je duizelig en lijkt het patroon te bewegen.

Expositie:  SURREALISME

Naar aanleiding van de tentoonstelling GEK VAN SURREALISME in Boijmans, zijn de kinderen van groep 7 en 8 in de wereld van het Surrealisme gedoken. Het is een andere manier van kijken en denken. In groepjes van 4 á 5 kinderen hebben ze een gezicht samengesteld. Elk onderdeel verbeeld een andere werkelijkheid, een oog kan een landschap zijn en een mond een waterval… De ideën van de kinderen waren onuitputtelijk en dat is te zien!

Expositie:   Zoals Van Gogh
Uitleg van proces: We hebben gekeken naar schilderjien van Van Gogh, hij was een Impressionist. Deze groep schilders gingen voor het eerst buiten schilderen. De kinderen hebben de volgende punten in zijn schilderijen ontdekt en in tekeningen met wasco uitgeprobeerd

BEWEGING
Hij schildert in streepjes, doordat ze verschillende richtingen hebben, lijkt het te bewegen. Het is of je de wind voelt.

KLEUREN
Vershillende kleuren staan in streepjes naast elkaar, daardoor gaan ze stralen.

DIEPTE
De horizon is de lijn waar de lucht en de grond samenkomen. Dichtbij zijn bomen groot, verweg lijken ze steeds kleiner,
De stam staat op de grond de takken steken in de lucht.

Resultaten

Expositie: Sprookjesfiguren, je ziet aan hun gezicht wat ze denken- Op deze pagina kunt u de 'Kunstige' werkjes van de zevende en achtste groepers bekijken. Deze werkstukken zijn gemaakt tijdens de lessen "Beeldende Vorming". Deze lessen worden gegeven door een vakleerkracht; Juffrouw Aeltsje.
Uitleg van het proces
Het doel van deze les is, dat de leerlingen gezichtsuitdrukkingen bekijken en leren tekenen. In sprookjes worden karakters heel duidelijk uitgebeeld, lief, gemeen, bang, eigenwijs, slim en dom. De tekeningen zijn gemaakt met waterpotloden.

Resultaten

Expositie: Vakantiehuisje- Op deze pagina kunt u de 'Kunstige' werkjes van de zevende en achtste groepers bekijken. Deze werkstukken zijn gemaakt tijdens de lessen "Beeldende Vorming". Deze lessen worden gegeven door een vakleerkracht; Juffrouw Aeltsje.

Uitleg van het proces

Maak verschillende vormen doosjes. Door ze te stapelen, kantelen, uitklappen ontwerp je een nieuw vakantiehuis. Laat zien wat je er allemaal kunt doen.

Resultaten

Expositie: Design Schaal- Op deze pagina kunt u de 'Kunstige' werkjes van de zevende en achtste groepers bekijken. Deze werkstukken zijn gemaakt tijdens de lessen "Beeldende Vorming". Deze lessen worden gegeven door een vakleerkracht; Juffrouw Aeltsje.

Uitleg van het proces

1. Door papier in te knippen, te buigen en te plakken maak je verschillende ontwerpen?

2. Zet zonder te kijken lijnen op papier.
Met fantasie kun je er iets in ontdekken.
Kleur dt in.

3. Je mooiste ontwerp maak je in karton. De schaal heeft ook lijnen. Wat zie daar in? Schets met houtskool de lijnen en ga daarna verven.