groep 4 & 5

Expositie: Nieuw ontdekte insecten

Insecten zijn te herkennen aan: Een kop met vaak grote of veel ogen ( de cockpit zou je kunnen zeggen) Het middenstuk, waar de poten en vleugels aan vastzitten.( de machinekamer) Het achterstuk, daar zit eten en eitjes in. ( de laadbak) De patronen zijn met fineliner getekend. Daarna ingekleurd met kleurpotlood. De omgeving is zwart gemaakt met houtskool zodat de kleuren nog mooier uitkomen.

Expositie: Vakantie Plattegrond

Je eigen vakantie speelplek van boven af bekeken.

‚Äč

Expositie: In het bos

Het doel van deze les was:
Verschillende kleuren groen maken, door geel en blauw te mengen.
Diepte maken , door grote bomen voor en kleine bomen erachter te tekenen.
De horizon ontdekken achter de bomen, daar raakt de lucht de grond.
Overlapping, de dieren verstoppen zich achter en in de bomen.

Het materiaal:
Aquarel poloden, met een beetje water wordt het verf.

Expositie : De Straat in het donker

Het doel van deze les is het leren tekenen op 3 grondlijnen, de weg, de stoep en de huizen. Alles wat licht geeft is fel gekleurd, zodat het nog steeds zichtbaar is, als houtskool de straat donker maakt.

De resultaten:

Expositie: Aquarium 'Leven onder Water' – Op deze pagina kunt u de 'Kunstige' werkjes van de vierde en vijfde groepers bekijken. Deze werkstukken zijn gemaakt tijdens de lessen "Beeldende Vorming". Deze lessen worden gegeven door een vakleerkracht; Juffrouw Aeltsje.

Uitleg van het proces
1. Er zijn verschillende vormen van golven die ontstaan door de wind.
2. Het water met verschillende tinten blauw, groen en geel wordt en een gevouwen doosje geplakt.
3. Het leven onder water heeft veschillende vormen en kleuren. Getekend met viltstift,
    uitgeknipt en hangend aan strookjes bewegen ze met het water mee.

Resultaten

Expositie Vreemde Vogel – Op deze pagina kunt u de 'Kunstige' werkjes van de vierde en vijfde groepers bekijken. Deze werkstukken zijn gemaakt tijdens de lessen "Beeldende Vorming". Deze lessen worden gegeven door een vakleerkracht; Juffrouw Aeltsje.

Uitleg van het proces

1. Maak een koker van papier.

2. Plak er ogen en mooie veren op. Gebruik je fantasie.

Resultaten