Start schooljaar 2020-2021

Beste ouders/verzorgers,

Maandag begint de school weer. Ik hoop dat u een mooie zomervakantie heeft gehad, ook al was deze misschien wat anders dan andere jaren. Helaas zullen we ook de komende periode op school nog te maken hebben met de gevolgen van de Corona-uitbraak. In deze brief vertel ik u hier meer over.

Quarantaine

Als u op vakantie bent geweest naar een land met een oranje of rood reisadvies, moet u bij thuiskomst in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Voor leerlingen van de basisschool geldt dat zij gewoon naar school mogen komen. Natuurlijk moeten zij wel thuisblijven als zij gezondheidsklachten hebben.

Samen houden we corona onder controle

Alleen samen houden we de verspreiding van het virus onder controle.
Daarom gelden ook bij de start van dit nieuwe schooljaar de volgende basisregels:

• Was vaak je handen met water en zeep, daarna handen goed drogen.

• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.

• Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.

• Schud geen handen.

• Houd als volwassene 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.

• Ouders komen niet op het schoolplein of in de school behalve als er een afspraak met een leerkracht is gepland voor een kwestie die niet op afstand opgelost kan worden. Tijdens zo’n afspraak moet de bezoekende ouder een mondelinge vragenlijst over zijn gezondheidssituatie beantwoorden. Niet meer dan twee personen mogen bij zo’n bezoek aanwezig zijn. Bij voorkeur komt uw kind zelfstandig naar school.

• Indien uw kind of een gezinslid positief getest is op Corona graag direct melden bij de directeur. In dat geval moeten wij het BOOR Corona protocol volgen.

De regels voor thuisquarantaine kunt u hier vinden:

Ventilatie

Het RIVM heeft richtlijnen gegeven om te waarborgen dat er voldoende luchtverversing plaatsvindt in schoolgebouwen. In principe voldoen alle schoolgebouwen van ons bestuur aan de richtlijnen. We zullen lokalen zoveel mogelijk ventileren/spuien door ramen en deuren (tegen elkaar) open te zetten.

Nadat de school uit is, gaan kinderen meteen naar huis of naar de bso.

We werken volgens de normale schooltijden:

• 08:30 – 15:00 uur op de gebouwen aan de Grift

• 08:15 – 14:45 uur op het gebouw aan de Fichtestraat.

• Op woensdag gaat de school om 12:30 uit en op de Fichtestraat is dat 12:15 uur.

Op maandagochtend 31 augustus 08:30 uur starten alleen de leerlingen van groep 1, 2, 3 en 6. Leerkrachten vangen de groep 3 leerlingen op het plein als volgt op:

Voorplein: juf Desiree, José, Birgitta en Mariska;

Achterplein: juf Bianca, Coco, Astrid en Quirine;

Hek zijkant: juf Jowien en juf Arianne.

De groepen 4, 5, 7 en 8 starten om 13.00 uur. De leerlingen uit groep 4 uit M6 verzamelen op de rand van het voetbalveld op het voorplein en worden door een teamlid naar de klas gebracht.

Nieuwe medewerkers

Met ingang van dit schooljaar is er een aantal nieuwe medewerkers gestart: in groep B5 staat juf Carolien Broeksema. Asha Kowlesar als conciërge op de Fichtestraat, Saskia de Zeeuw is klassenassistent in de onderbouw en Gitte Aerden als de intern begeleider van de onderbouw.

Vaklessen

Vrijwel alle vaklessen gaan door. Engels geven we op een aangepaste wijze met de leerlingen van groep 8. De andere bovenbouwleerlingen krijgen Engels van hun groepsleerkracht. Muziek, handvaardigheid en gym gaan zoveel mogelijk door. Voor de gymles krijgt u bericht van de groepsleerkracht zodat u weet op welke dag uw kind gymt. Chinees kunnen we voorlopig helaas niet aanbieden en de zwemlessen vinden tot de herfstvakantie niet plaats zodat school kan onderzoeken of en hoe de zwemles op een Corona-veilige manier kan doorgaan.

Traktaties

Jarigen mogen in de klas trakteren waarbij de voorkeur uitgaat naar een voorverpakte traktatie of uitdeelcadeautjes waarbij de kinderen niet langs de andere groepen mogen gaan. Toch vinden juffen en meesters het altijd leuk getrakteerd te worden. Uw kind mag daarom een schaaltje met traktaties achterlaten in de koffiekamer.

Tot slot

Heeft u vragen over de informatie in deze brief? Neem dan contact op met de school via info@obsdemare.nl.

Wij kijken uit naar een mooi nieuw schooljaar!
Pas een beetje op elkaar en stay safe!

Hugo Jacobs