Nieuwsbrief april

Beste ouder(s) en verzorger(s) van De Mare,

We zagen het al een beetje aankomen: gisteren heeft het kabinet de coronamaatregelen verlengd.
Ook de scholen blijven langer dicht, namelijk tot en met de meivakantie.
Dit is natuurlijk erg jammer. Het liefst hadden we na 6 april de draad weer opgepakt op school, maar we snappen dat deze maatregelen echt noodzakelijk zijn in het belang van ieders gezondheid.
Deze gezondheid staat voor iedereen natuurlijk voorop.

Daarom zetten we er samen de schouders onder en gaan we er het beste van maken.
De afgelopen weken hebben de leerlingen, leraren en u als ouders al laten zien hoe flexibel en veerkrachtig we zijn. Het onderwijs op afstand is even wennen, maar het verloopt inmiddels goed.
Er is regelmatig contact tussen school en thuis, en de meeste leerlingen zijn goed bezig met het thuiswerk.
De komende weken zullen we dit onderwijs op afstand blijven invullen en steeds verder verbeteren.
Hierover hebben we regelmatig (online) overleg om alle knelpunten te bespreken.
Zo we willen u en de kinderen zo goed mogelijk ondersteunen om ook in deze periode te blijven leren en ontwikkelen. De meivakantie gaat door zoals gepland. In deze periode is er dus geen onderwijs.

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te verminderen zijn dus verlengd tot en met 28 april.
De belangrijkste maatregelen zijn: zoveel mogelijk thuisblijven en zéker met klachten als verkoudheid, keelpijn, koorts en hoesten, 1,5 meter afstand houden en vaak je handen wassen. Alle maatregelen kunt u vinden op de website van de rijksoverheid of het RIVM.

Wij realiseren ons dat deze situatie veel van u en de kinderen vraagt en dat dit niet altijd makkelijk is.
Zeker nu de periode van onderwijs op afstand langer gaat duren is het belangrijk om regelmatig contact te hebben met de school. Schroom niet om ons om raad te vragen en om tips.
U kunt mailen met de leerkracht van uw groep als het over het thuiswerk gaat en algemene vragen kunt u sturen naar: info@obsdemare.nl

We wensen u veel gezondheid en beterschap en sterkte waar nodig in deze onwerkelijke tijd,

#staysafe

Namens het team,