Nieuwsbrief december 2018

Beste ouder(s) / verzorger(s),
De tijd vliegt en het is alweer even geleden dat u een nieuwsbrief ontving !
De feestdagen staan voor de deur, dus tijd voor de laatste nieuwsfeitjes !

Personeel
De ouders van de betreffende groepen waren al op de hoogte, maar na de kerstvakantie gaat juf Ilse van groep O7 ons verlaten. Zij keert terug naar Amsterdam waar ze ook gaat wonen. We zijn blij te kunnen melden dat Juf Esmaa (O3 en verschillende onderbouwgroepen) deze vrijgekomen vacature nu gaat invullen. Veel succes gewenst !
Mevr. Xandra Witkam komt daarnaast ons team versterken om de vrijgekomen plek in O3 naast juf Jacqueline in te vullen. We wensen haar natuurlijk ook via deze weg veel succes !

Ziek melden
Met behulp van onze app kunt u uw kind ziek melden.
Erg handig natuurlijk, maar we moesten wel eens zoeken naar de juiste groep
(of naam bij kinderen met dezelfde voornaam).
Er is nu een invulveld aan toegevoegd in welke groep uw kind zit,
zodat we snel weten wie er in welke groep ziek is.
Ook graag de achternaam van het kind vermelden bij de melding.

Schilderwerkzaamheden
Zoals u wellicht heeft kunnen zien is het gebouw aan de Grift 50 inmiddels helemaal geverfd (aan de binnenzijde) en wij zijn in ieder geval heel erg blij met het resultaat ! We hopen dat u het ook mooi vindt !

Schoolplein
Zijn we net klaar aan de binnenkant, gaan we na de kerstvakantie starten aan de buitenkant van de school.
Ons schoolplein aan de voorzijde en zijkant (nog niet het kleuterplein, dit heeft met budgetten te maken) gaat gerenoveerd worden. We hebben samen met een landschapsarchitect een mooi ontwerp gemaakt met een andere indeling en meer groen op het plein. Hoe de werkzaamheden precies gaan verlopen weten we nog niet, maar het zal in ieder geval betekenen dat tijdelijk bepaalde ingangen van hekken en de school niet gebruikt kunnen worden in verband met de werkzaamheden. Zodra dit bekend is laten we dit gelijk via de verschillende media weten. De werkzaamheden zullen ongeveer een week of 8 (zonder tegenslag) gaan duren.

Rookvrij schoolplein / honden op het schoolplein
Graag willen wij erop wijzen dat ons plein een rookvrije omgeving is en het niet toegestaan is te roken op het plein. Gelieve in het belang van de kinderen hier rekening mee te houden.
Daarnaast het dringende verzoek honden aan de lijn te houden als u uw kind komt brengen of ophalen. Sommige kinderen zijn bang voor honden of hebben een allergie voor honden (hoe groot of klein ze ook zijn). Graag hier ook rekening mee houden. Honden in het gebouw zijn niet toegestaan.

Verkeersveiligheid

De verkeersveiligheid hebben we al meerdere malen onder de aandacht gebracht. Gelukkig zien we daar verbetering in, maar blijft u er alstublieft alert op dat u niet parkeert op plekken waar het niet mag (op de stoep) of plots stil gaat staan op de weg. Dit zorgt toch soms voor onveilige situaties. Hartelijk dank voor uw medewerking !

AVE.IK teamtraject
Zoals u wellicht weet zijn we dit jaar een visie en ontwikkel traject met het team gestart. Op de studiedagen zijn we hiermee bezig. Dit alles om nog beter onderwijs aan uw kind(eren) te kunnen bieden. Dit doen we samen met AVE.IK (https://www.ave-ik.nl/over-ons/) . Het traject dat we volgen ziet er kort samengevat als volgt uit :
We werken in dit traject aan modern montessori onderwijs, we hebben het over de ‘lijn van het kind en de lijn van de leerkracht’ , het werken met periodeplannen, verfrissende montessori materialen kennis, een passend leerlingvolgsysteem en observeren en registreren. Natuurlijk komen er nog meer onderwerpen aan bod, maar dit zijn wel de speerpunten.
Gedurende het eerste jaar (het huidige schooljaar) ligt de focus vooral op modern Montessori, het werken met doelen en het spreken van een gezamenlijke taal. In het tweede jaar werken we aan duurzaamheid, de focus ligt dan meer op de verdieping en de implementatie.
We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen !

Rest mij u te bedanken voor de samenwerking in 2018 en wensen wij u namens alle teamleden heerlijke feestdagen en mooi 2019 toe !

Vakanties en vrije dagen 2018-2019

Eerste dag Laatste dag