Nieuwsbrief School Maatschappelijk Werk

Beste ouders,
Indigo Preventie besteedt deze maand extra aandacht aan het thema sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen.
Bij Indigo Preventie zetten we met onze interventies in op het versterken van de mentale gezondheid van kinderen. Zowel in specifieke groepstrainingen als in het klassikale aanbod werken we aan het zelfsturend en probleemoplossend vermogen van kinderen. Zij leren waar hun kracht zit en hoe zij met moeilijke situaties om kunnen gaan, die onlosmakelijk verbonden zijn met het leven.

In de bijlage treft u een overzicht van het aanbod gericht op de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen.
De trainingen zullen vanaf begin mei weer van start gaan op verschillende locaties in Rotterdam.
Kijk voor de planning op www.indigowest.nl/cursussen

De interventies worden gefinancierd door de Gemeente Rotterdam en zijn zodoende kosteloos.
Wilt u overleggen of aanmelden? Neem dan contact op (telefonisch, email of whatsapps) met de Schoolmaatschappelijk Werker

Cindy Breidel cindy.breidel@smwr-rijnmond.nl 06-42405195 Werkdagen:maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend

BIJLAGE
Groepstraining Kinderen in Echtscheiding Situaties (KIES) (4-7 jaar en 8-12 jaar)
KIES is een groep voor kinderen waarvan de ouders uit elkaar zijn gegaan. In deze groep leer je andere kinderen kennen die in een vergelijkbare situatie zitten. Je kunt er met elkaar over praten en samen leuke oefeningen en spellen doen. Uit onderzoek blijkt dat na afloop van de training de kinderen minder probleemgedrag hebben, een betere communicatie met ouders hebben en minder schuldgevoelens hebben over de scheiding.
Bekijk hier een filmpje:
Vorm: wekelijkse groepstraining, 8 sessies van 1 á 1,5 uur Locatie: Rotterdam Plezier op School (groep 8 leerlingen)

Groepstraining Plezier op School (groep 8) is een groepstraining aan het einde van de zomervakantie voor aanstaande brugklassers die op de basisschool moeite hebben gehad met sociale situaties en/of die gepest zijn. In de training leren de kinderen onder andere opkomen voor zichzelf, omgaan met pestsituaties, ontspanningsoefeningen, hoe je een gesprek aangaat en positiever denken.
Bekijk hier een filmpje:
Vorm: 2daagse groepstraining aan het einde van de zomervakantie Locatie/gemeente: Rotterdam, Nissewaard,
Oud Beijerland, Hellevoetsluis

Kinderen En Rouw Samen (KERS)  (8-12 jaar)
Recent is Sire een campagne gestart om de dood bespreekbaar te maken.
Campagne om dood bespreekbaar te maken: 'Vaak spijt over onvolledig afscheid' | NOS
Indigo preventie ondersteunt deze campagne van harte.
Wij zien al langer het belang in van het bespreekbaar maken van dit thema.
Wij organiseren lotgenotengroepen voor kinderen van 8-12 jaar en 12-18 jaar die iemand uit hun kerngezin of nabije omgeving zijn verloren.

Nieuwe groepen starten medio april/ mei op Rotterdam-Zuid en Rotterdam- Alexander.