Overstaproute groep 8

Uw kind aanmelden voor een middelbare school: hoe werkt het?
 
Beste ouders/verzorgers,
Binnenkort is het zover! U gaat een middelbare school kiezen voor uw kind.

Wanneer meldt u uw kind aan voor een middelbare school?
U kunt uw kind aanmelden in de aanmeldperiode van 15 februari t/m 19 maart 2021. Alle kinderen die in deze periode worden aangemeld, hebben evenveel kans op een plek op een middelbare school. Het maakt dus niets uit of u uw kind vóór de voorjaarsvakantie aanmeldt of erna. Doe het wel uiterlijk 19 maart!

De OverstapRouteKaart  
Op de OverstapRouteKaart staat de planning van de komende maanden. Met een toelichting voor u als ouders. Er is ook een filmpje van gemaakt dat u kunt bekijken. De kaart en het filmpje staan op www.deoverstaproute.nl.

Overzicht van middelbare scholen
Twijfelt u er nog over welke school bij uw kind past? Op www.koersvo.schoolprofielen.nl staat informatie over alle scholen van onze regio. U kunt ook bellen naar een middelbare school om met u mee te denken.

Veilig aanmelden in corona-tijd
De middelbare scholen zorgen ervoor dat u uw kind veilig aan kunt melden. Bij sommige scholen kunt u de aanmeldpapieren in een speciale brievenbus van de school doen. Bij andere scholen maakt u via de website van de school een afspraak voor een aanmeldmoment. Er zijn verschillende manieren. Kijk daarom goed op de website van de middelbare school hoe u uw kind moet aanmelden.

Heeft u nog vragen?
Stel ze op de basisschool van uw kind. De leerkrachten helpen u graag verder.
 
Veel plezier met overstappen!  

Klik hier voor de Overstaproutekaart

Delen: