Vakantie voor iedereen.

Aanbod voor ouders en kinderen
Vakantie voor iedereen
Met de zomervakantie in aantocht willen we dat iedereen naar een leuk plekje in Nederland kan en mooie vakantie herinneringen kan maken. De vakanties van Heppie zijn er voor kinderen:

-uit de residentiële en gezinsvervangende jeugdhulp;
-die op of onder de armoedegrens leven;
-met ontwikkelingsstoornissen (zoals ADHD, ASS enz.) met achterstanden of LVB;
-en/of met een gehandicapte, ernstig zieke of verslaafde ouder, broer en/of zus.

Al 25 jaar organiseert Vakantiekind vakanties voor verschillende leeftijdsgroepen. Het is voor elk kind toegankelijk en zijn er thuis geen financiële middelen dan wordt er gekeken wat wel mogelijk is. Het is heerlijk om er even tussenuit te zijn met het hele gezin. Maar met een zoon of dochter met een beperking is het vinden van een leuke vakantiebestemming niet eenvoudig.

Daarom zijn er Wigwamvakanties: begeleide vakanties op verschillende plaatsen in Nederland en Frankrijk. In s’Gravenzande zijn er vakantiehuisjes te huur voor ouders of kinderen met een lichamelijke beperking van Avavieren.

Gratis thema en cursusaanbod

In, maar vooral na de zomervakantie is er weer veel gratis themabijeenkomsten, Webinars en cursussen te vinden voor ouders en kinderen op de CJG Website. Gelukkig mogen we weer wat meer bij elkaar komen en daarom zal er na de vakantie weer meer aanbod zijn in je eigen wijk of gebied. Er is veel verschillende aanbod. Voor ouders bijvoorbeeld:

Ouderteam.nu, voor zwangere stellen, Webinar Oefenhapjes of even kletsen met andere ouders bij Rust, Reinheid en Regelmaat. En…. 16 september start weer de Puberchallenge. Voor kinderen denk aan: Leer te durven, hoe overwin je je angst, de Kanjertraing waarin je leert dat je er mag zijn en jezelf kunt laten zien of Kinderen en Rouw Samen voor kinderen die van dichtbij een naaste hebben verloren. Voor alle thema’s, Webinars, cursussen en trainingen kan via de site worden ingeschreven. Waar nodig volgend een intake gesprek en let er op dat aanbod vaak gratis is als je in desbetreffende gemeente woont (of naar school gaat).

Waar vind je leuk vakantie aanbod?

-Uit agenda Rotterdam: KIDS
-Elk kind in Rotterdam krijgt via school het
-Vakantiepaspoort, vol met gratis activiteiten.
-Kidsproof heeft een filter met voor ieder wat wils.
-Kinderactiviteiten in de vakantie op de SS Rotterdam
-Hallo vakantie in de Buurt, 11 tips.
-Open Rotterdam is altijd op zoek naar iets leuks.

Cindy Breidel