Gymnastiek

De gymnastieklessen worden gegeven in de school zelf, want de Mare beschikt over een prachtige eigen gymzaal.In groep 3, 4 en 5 heeft uw kind de ene week twee maal gymnastiek, de week daaropvolgend één maal gymnastiek en schoolzwemmen. De kinderen uit groep 6, 7 en 8 hebben twee maal per week gymnastiek. Voor de gymlessen heeft uw kind een gymbroekje en shirtje of een turnpakje nodig. Het dragen van indoorschoenen met vlak schoeisel wordt aanbevolen. (Let op: geen schoenen met geribbelde zool.)   Aan de school zijn twee vakleerkrachten lichamelijke opvoeding voor midden- en bovenbouw verbonden. (Bekijk hier de schoolrecords)

De kleuters krijgen gymnastiek in het speellokaal. Onder leiding van de groepsleerkracht.
Dit gebeurt iedere dag om tegemoet te komen aan de bewegingsbehoefte van kleuters.

Tevens is er op de Mare iedere vrijdag schoolzwemmen.
Dit vindt plaats in de middenbouw, in de groepen 3, 4 en 5.
Het behalen van het zwem-ABC behoort eventueel tot de mogelijkheden.